Грешки при използването на електропастирите

Електропастирите са бариера, която използва електрически шокове за възпиране на животни или хора от пресичане на определена границата. Добрият електропастир има силен шок, който бързо приучава животните. Повечето електропастири се използват днес за селскостопански огради и други форми на контрол на животните.

С малко ангажимент и скромна инвестиция във времето, научавайки как да използвате тази нова технология, можете да спестите часове за поддръжка, като пуснете в действие електропастир. Добре се научете да използвате това съоръжение, за да не допускате гршки, които биха ви нанесли щети. Ето някои от тях:

  1. Лошо заземяване

Токът трябва да завърши пълен кръг обратно към зарядното устройство през земята. Лошото заземяване дава слаби импулси.

  1. Използване на различни видове метали

Не го правете. Възможно е  металът, който сте използвали да корозира, което прави лош контакт и отслабване на шокиращата мощност.

  1. Неадекватно обучение на животното

Всяко животно трябва да се научи, че оградата причинява болка. Така че, направете адекватно обучение, за предпочитане на много мокра почва. Оставете оградата видима и оставете животното да се опита да премине оградата.

Електропастирите са изключително практични и инвестицията си заслужава, особено ако се занимавате с отглеждането на голям брой животни

Leave a Comment