Малкият Стефчо, който пострада жестоко при падане от ескалатор във варненски мол бе изписан преди минути от детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“. Радостният му татко го гушна и се разлака от умиление.

Все още с гипсирана ръчичка и ортопедична яка на врата, Стефчо помаха на посрещачите си. Изключително доволен, че най-сетне си отива у дома, малкият герой се надява и скоро да свали гипса и яката, съобщи „Петел“.

Родителите са изключително благодарни на лекарите от болницата, които са спасили детето им.

„Думи няма, с които мога да опиша благодарността към целия еапх на Окръжна болница, към лекарите на Бърза помощ, които се отзоваха така бързо, както и към всички хора, които се молеха заедно с нас, бяха съпричастни и изпратиха подаръци на детето ми.“ Това каза Искра Маринова, минути преди Стефно да бъде изписан.

Стефчо е добре, ще се оправи. Той си е същия. Той е будно дете, но сега все пак малко се страхува“, допълни г-жа Маринова. Според доктор Никола Константинов от клиниката по детска хирургия в Оръжна болница детето е в почти в такова състояние, в каквото и било пред травмата. Предстоят му още десет дни рехабилитация, като за известно време ще е ограничено в игрите, но специалистите се надяват, че съвсем скоро Стефчо отново ще е на детската площадка. За него няма да има никакви последици след трамвите, допълни д-р Константинов.

източник: pik.bg

Leave a Comment