Черен списък с врачки, гадателки  и ясновидци пуснаха в интернет активни потребителки от сайта БГ мама. В него има над 70 имена, като всички гадатели и врачки са събирани от други форуми. В списъка са сложени имената и телефоните на ясновидците, а под формата на анкета им се слагат оценки. Всеки препатил аргументира оценката си и споделя  личен опит защо го прави.

След като бъдат анкетирани достатъен брой клиенти, ще се направи списък с лъжците и той ще висне на черната виртуална дъска. Целта на тази импровизирана инициатива е да се предпазят доверчиви хора от мошеници, които им взимат парите и ги лъжат.

Вече са споделени както дребни измами, така и огромни мошеничества. Дама, която врачувала по високоимпулсен телефон, измамила сума ти доверчиви жени, които си търсели работа. Всеки ден те й се обаждали да питат удобно ли е днес да идат на трудовота борса, но тя им отговаряла, че времето не е подходящо и да звънят по-често, за да види кога ще съвпаднат за тях взездите. Така навъртала импулси, а безработните натрупали космически сметки.

Друга пък била специализирана в изневери и разделени двойки. Тя държала с часове отчаяни жени на телефона и им обещавала, че съпрузите им ще се върнат. Даваше ми ту десет, ту двайсет дни срок, че съпругът ми ще се прибере при мен, а него вече цяла година го няма, написа с горчивина разязана жена с две деца. От същата врачка изпищяха още десетина дами, които имат проблеми в брака.

Трета имала „тясна специализация“ по разваляне на магии. Нейни жертви разказаха потресаващи истории. На всички тя казала, че имат направена магия и ако не бъде развалена бързо, семейството им ще се разпадне и ще бъдат нападнати от болести и нещастия. За целта всяка дама, обект на магия, трябвало да изпрати 150 лева до поискване в пощата в Габрово. В отговор получавала в плик няколко изразани от хартия триъгълника и кръгчета, които трябвало да постави на определено място вкъщи. Проблемите обаче продлжавали и жената отново звънвала на врачкатата. Тя казвала, че магията е много силна и трябва да се направи много по-скъпа процедура. Втората срувала 250 лева и потърпевшите получвали в замяна шишенце с течност, с която трябвало да напръскат цялата къща. Третият „амулет“ вече струвал 500 лева, докато клиентките оставали без пари.

Споделен беше случай и с друга врачка, която действа на същия принцип – пари до поискване. А след това сама звъни на клиентите си и иска огромни суми, понеже „видяла“, че им е направена втора магия, която застрашава животът им.

Докато хората вярват на врачки, ще бъдат лъгани, коментираха пък църковни служители, които припомниха, че в християнството няма магии, няма врачки и всичко това е измислено за наивниците и невярващите в християнските ценности.

източник: skandalno.net

Leave a Comment