Едно добро дело не остана ненаказано от родната полиция.

Мъж намери лични документи на жп релсите в гарата в Славяново. Върна ги, като позвъни на телефон 112. В замяна МВР му състави акт, защото не използвал телефона за спешни случаи по предназначение, разказа bTV.

Юсуф Емин е кантонер над 20 години. В средата на април, докато обхожда 15-километров участък от жп релсите, открива лични документи, вероятно изхвърлени или изпуснати от преминаващ влак. Предава си на началника на гарата в село Славяново. Няколко дни по-късно на същото място отново открива лични документи, този път се обажда на полицията на телефон 166, откъдето го прехвърлят на номер 112.

На следващия ден Юсуф предава намерените документи в полицията в Попово. Историята обаче не приключва тук. Юсуф е привикан в Транспортна полиция в Горна Оряховица, където да обясни как и къде е намерил документите. А след това най-неочаквано получава акт – защото използвал не по предназначение телефон 112.

„Исках добро да направя, а те ми съставиха акт. Вместо да направя добро, ставам виновен”, казва мъжт.

След репортажа от полицията обещаха да прекратят преписката по случая и да не наказват мъжа новите обстоятелства.

Това обаче не успокоява кантонера, който заради преживените проблеми взема решение, за да си няма повече неприятности, никога вече да не връща в полицията открити от него чужди документи.

източник: offnews.bg

Leave a Comment