Бившият финансов министър Симеон Дянков изглежда няма намерение да се изнесе от България. Ексфинансистът дори води преговори за купуването на къща в Созопол за себе си и приятелката си Ирина Велкова, научи HotArena.net.

Още миналото лято Дянков се влюбил в очарователния морски град. И сега обмисля трайно да живее в него.

Очилатият двойник на нациста хер Флик от сериала „Ало, ало” тържествено обещал на любовницата си Ирина Велкова, която му бе съветничка във финансовото министерство, че в бъдеще двамата ще прекарват летните си отпуски в собствена къща в Созопол.

Дянков обаче срещнал известни трудности при купуването на имота в стария град.

Бившият министър си харесал няколко къщи с изглед към морето и към островите Свети Иван и Свети Петър. Но нито един от местните жители не пожелал да се раздели с имота си.

Дори един от известните брокери в града, обявил къщата си за продажба, на цена от 1,5 милиона евро, отказал да продаде имението си на Дянков.

Тази пролет обаче късметът на финансовия министър се усмихнал — созополска баба починала, а наследникът й обявил къщата за продан срещу сумата от 2 милиона лева.

„Ирина Велкова и Дянков бяха на оглед преди месец заедно с бившия собственик на „Капитал” Филип Харманджиев, който също има имот в Созопол. Какво е станало — не знаем, но отскоро къщата започна да се ремонтира. Това със сигурност означава, че имотът или е продаден, или се подготвя за продажба”, коментират зрители на града, пише „Всеки ден“.

източник: hotarena.net

Leave a Comment