Дания ще бъде домакин на Евровизия 2014. Това е  възможно, след като 20-годишната датчанка Емили де Форест победи в 58-то издание на песенния конкурс. Тази година той се проведе в Малмьо, Швеция. Песента „Only teardrops“, поставена под номер 18 във финала, успя да пребори конкуренцията на останалите 25-ма участници и събра 281 точки.

На челните места се наредиха и представителите на Азербайджан, Украйна, и Норвегия с много малка разлика след победителката. Най-голямата звезда на тазгодишното издание бе 61-годишната британка Бони Тейлър, която, обаче, не успя да впечатли достатъчно зрителите и остана на 19-то място.

„Трябва да вярваме в мечтите си. Моите се сбъднаха и съм невероятно щастлива. Започнах да се занимавам сериозно с музика и да пея когато бях на 14. Тогава постоянно изпращах заявки за участие във фестивали и конкурси, и толкова пъти съм получавала отговор „Не“. Така че, главното е да продължаваш да вярваш, да продължаваш да опитваш и да не се боиш от нищо.“, каза Емили де Форест.

Финалът на „Евровизия“ премина без българско участие, тъй като нашите участници Елица и Стунджи отпаднаха на втория полуфинал преди няколко дни. За последен път, Дания печели международния музикален конкурс през 2000-та година с песента „Fly On the Wings of Love“ на Olsen Brothers. Тогава домакин на „Евровизия“ отново бе Швеция.

източник: economic.bg

Leave a Comment