Социалните предприеха действия, с които решиха съдбата на русия ангел Мария, нейните братя и сестри

След като резултатът от направения ДНК тест излезе, оказа се, че родителите на русата Мария  са точно тези хора, за които се заговори покрай случката в Гърция

Вече е решено, че Мария ще бъде настанена в приемно семейство, защото за нея все още Атанас и Сашка Русеви са като чужди хора. Тя е прекарала всичките тези години при хора, които е приемала като свои родители.

Останалите деца от ромското семейство също ще бъдат изведени от беднотията и настанени в други семейства.

Първоначално социалните разгледаха близките на майката Сашка. Тя има общо 19 братя и сестри. Но се оказа, че всички те са доста бедни и не могат да поемат грижата за още някого.

Бащата на Мария има две сестри и четирима братя, твърдят в БЛИЦ.

Затова децата ще бъдат пръснати сред тях. По мнението на социалния психолог, децата ще се чувстват много по-добре при познати хора, отколкото ако бъдат настанени в напълно чужди семейства.

След като децата започнат да живеят при роднините си, социалните ще ги следят изкъсо дали се грижат добре за тях и дали могат да се справят с отглеждането им.

Бащата Атанас не е доволен, майката Сашка също страда от раздялата с децата си, но това е единственото разумно решение за момента.

Когато Сашка покаже, че може да се справи с тяхното отглеждане, социалните ще им ги върнат обратно.

Къщата на чичото Филип е долепена до дома на Атанас и Сашка. Така малчуганите ще бъдат постоянно пред погледа на своите родители.

Източник:chudesa.net

 

Leave a Comment