Англичанка, която е майка на 11 деца и никога не е работила, ще получи от държавата къща за 500 000 паунда.

Къщата е построена специално за нея (с парите на данъкоплатците).

Тя ще има 6 спални. В момента тя и децата й живеят в две съединени в едно къщи, пише Daily Мail и чакат да завършат довършителните работи по новия им дом.

Историята на 37-годишната Хедър Фрост предизвиква негодувание на Острова, защото тя никога не е работила, а ще получи като подарък къща с 6 спални и 3 бани. Материалът на изданието е само част от поредица, в която се разказва за това как социалната система на Острова глези младите хора и те се научават да живеят от помощи, без да имат стимул за работа.

Новият дом на Хедър Фрост ще бъде еко-къща, защото е моделиран така, че да се намали консумацията на енергия и да се усвои колкото се може повече естествена светлина. Първоначалните изчисления за цената на дома бяха за 400 000 паунда, но се оказа, че ще възлезе на 500 000 паунда. Домът ще има 3 бани, голяма кухня с трапезария, две всекидневни с френски прозорци. Общата площ е 171 кв. метра, като ще има и градина.

Госпожа Фрост не може да има повече деца, тъй като е преживяла рак на матката. Първите й пет деца са от един мъж, а за следващите 6 тя не казва. Daily Mail изчислява, че тя прибира около 30 000 паунда помощи на година. Средната заплата за Великобритания е 26 500 паунда. В миналото тя е живяла и по-добре – имала е кон и е купувала уроци по летене за приятеля си.

източник: profit.bg

Leave a Comment