В деня, в който прокуратурата стартира наказателни производства за пропуски в работата на ДКЕВР, бившият шеф Ангел Семерджиев се прибира късно вечерта с жената, с която живее, и детето си, в апартамент в центъра на София.
Тримата слизат не от известния му „Лексус“ за 74 000 лв., а от невзрачен, сив ситроен саксо. Семерджиев паркира умело пред сградата, излиза от колата и помага на жената да слезе. След това се упътва към входа, където е разпознат от наш репортер. На журналистически въпроси не пожела да отговаря с аргумента, че е безработен.


На следващата сутрин обаче излиза в 9,20 часа без жената и детето. Не се качва на колата, паркирана от предната вечер, а тръгва пеша по улицата.
След като се разведе преди 8 г. с първата си съпруга, Семерджиев има нова жена до себе си. В края на миналата година тя му роди бебе.

Самият той съобщи, че детето се е родило на 23 ноември 2012 г.
Елена Маринова е бивша колежка на Семерджиев от „Булгартрансгаз“. Там тя е била юрисконсулт. Впоследствие, след като Семерджиев отива в ДКЕВР, тя е спечелила конкурс в Министерския съвет. Докато работела там, Елена Маринова била включена в междуведомствена комисия, която разглежда офертите на фирмите, които искат да строят лот 2 на магистрала „Тракия“. В момента Маринова е в отпуск по майчинство.
Според декларациите до Сметната палата имотът в центъра на София не е на Ангел Семерджиев. Възможно е да е на майката на бебето, с която живее. По официални данни той се води, че дели къща с родителите си в Кокаляне.
Проверка на „168 часа“ показа, че Семерджиев е спестил внушителна сума само от заплата въпреки констатациите на прокуратурата, че Комисията му е допуснала груби пропуски при контрола над енергетиката.

източник: 168chasa.bg

Leave a Comment