С последен бонус от 200 хиляди лева бившият финансов министър Симеон Дянков си купил свободата от любовницата си Ирина и заминал за САЩ при семейството си.

Ирина, която била научена от него да смята добре и винаги в своя изгода, поискала обезщетение за това, че остава немила-недрага в България и с разбито сърце /второто не е много сигурно/. Като съвременни и делови хора, те си стиснали ръцете на 200 бона, а Дянков казал, че няма да я забрави и ще й помага от време на време.

Никой не знае къде са се запознали двамата, но лично Дянков я взима от студентската скамейка и още незавършила я назначава като експерт в МС. А не в своето министерство. ДянковНовоизлюпената експертка си навлича веднага неодобрението на останалите служители, тъй като няма дори диплома по онова време и нито ден трудов стаж . Но пък при ГЕРБ дипломите нямаха особено значение. Другият проблем бил, че тя слухтяла по етажите и докладвала на Дянков кой какво говори. Веднага й лепнали прякора Малката и си затваряли устата пред нея, защото не било ясно кога и за какво ще ги изтропа.

След година и нещо Ирина все пак си взела дипломата, а по какъв начин историята мълчи.  През целия мандат на ГЕРБ тя буквално била неразделна с вицепремиера и благодарение на него обиколила половината свят. Последно той я заведе на прощална ваканция в Мексико. Злите езици говорят, че й е купил апартамент и кола и я е обезпечил материално, а последната сума е само бонус км останалите екстри. Ирина не преживяла раздялата със сълзи и не хукнала да се самоубива от любов. Най-вероятно й е обещано, че няма да остане безработна, пък и бъдещето е пред нея.

източник: skandalno.net

Leave a Comment