23-годишният Емил Любенов, който бе задържан от полицията да шофира с 6,09 промила алкохол, твърди че е изпил само една бира. Младежът е убеден, че дрегерът на пътните полицаи е повреден, съобщава Tribali.info.За куриозния алкохолен рекорд съобщи полицията във Враца. В сводката на МВР се казва, че при рутинна проверка на пътя във Врачанско, в 2 часа след полунощ, полицейски патрул спрял край село Манастирище автомобила на 23-годишния Емил Любенов. Той работи като сервитьор в заведение в съседното село Хайредин. Любенов признал, че е пил една бира с компания, но за всеобщо удивление дрегерът показал 6,09 промила.

В Козлодуй Емил дал кръвна проба, след което му написали акт и му отнели книжката. В официалния бюлетин на Областната дирекция на полицията във Враца се казва, че младежът е задържан за 24 часа. Оказа се обаче, че той е освободен още в 4 часа и днес по обяд вече беше отново на работа в заведението.

Според пилия шофьор, сензацията се дължи на повредено техническо средство и той се надява това да се потвърди в понеделник, когато ще излязат резултатите от кръвната проба. Лекари казват, че концентрация на алкохол над 4,5 промила е несъвместима с човешкия живот.

източник: blitz.bg

Leave a Comment