Повече от драматична е житейската история на една от любимките на публиката на шоуто „Х фактор” – Жана Бергендорф. Червенокоската още на старта на предаването обясни, че е майка, но отдавна живее разделена с малкия си син Леон и много страда за него. Една от причините да участва в шоуто било именно желанието й да си вземе детето, което живее при татко си Стефан в Дания, но така и не стана ясно какво точно ги е разделило.

Всъщност Жана сама е взела решението да остави малкия и да се прибере без него в България, научи „Ретро”. Преди това тя странствала цели 10 години по света. Живяла е в Южна Корея, а после се преместила в северната страна при мъжа си.

В Дания изкарала едва 3 години и жертвала щастието си като майка заради любовта. В родината я върнал мъж, в който се влюбила толкова силно, че да изостави подредения си живот зад граница. Новият й любим бил близо до музиката като нея за разлика от датчанина, чиято професия е корабен инженер. Настоящият й мъж е музикант в банда, на която певицата е вокалистка и се изявява с нея из столичните клубове.

Двамата от години били приятели, но миналото лято любовта им избуяла с пълна сила и тогава червенокоската решила да зареже датския си принц и да се прибере окончателно в България. Тъй като нямала никакви средства, сигурна работа и дом обаче, се наложило да остави детето при татко му, който бил материално осигурен и живеел охолно. Жана и съпругът й Стефан Бергендорф още нямали развод, въпреки че са разделени, а близките й разкриват, че липсата на пари е една от причините за това.

Певицата не може да си позволи да води дело за попечителство над детето и да плаща хонорари за адвокати, затова засега се е примирила със ситуацията и живее далеч от Леон, все още омъжена по документи за татко му. Тя нямала средства дори да пътува до Дания да го вижда и преди съпругът й да го доведе в шоуто миналия месец, майка и син не се бяха срещали повече от година, откакто Жана излетяла от семейното гнездо.

Червенокоската и близките й обаче се надяват драмата на певицата скоро да приключи. Тя е сред най-харесваните изпълнители в „Х фактор” и дори да не спечели шоуто, то със сигурност ще промени живота й към по-добро, защото вече е много известна и с лекота ще пробие на голямата сцена. Журиращата Саня Армутлиева, която е шеф на продуцентска компания, обеща на Жана договор и запис на самостоятелни песни, така че успехите тепърва предстоят за 29-годишната певица, а с тях и възможността да си върне детето.

източник: pik.bg

Leave a Comment