За цяла серия въоръжени грабежи е запозрян заловеният днес известен бандит Емил Милев-Емо Крокодила. Официално специализираната прокуратула го обяви за издирване през август т.г. за въоръжения обир на 215 000 лв. от клон на ОББ в столичния Студентски град. Обирът е извършен в съучастие с шампиона по кикбокс Мартин Антов, лидер на групата за мокри поръчки, известна като „Новите килъри“. Антов вече има обвинение за това престъпление, но участието на Милев в грабежа прокуратурата узнала от свидетел по делото.Според обвинителите допреди четири години шеф на групата бил Валентин Янев-Вальо Бореца. След влизането му в ареста ръководството поел Мартин Антов, който е и бодигард на Антон Петров-Хамстера.

След въоръжения обир на централния офис на куриерска фирма “Speedy” в столичния квартал „Горубляне“ се появиха инфармации, че Емо Крокодила е разпознат като един от нападателите.

При нападението, както съобщи БЛИЦ, петима мъже с якета с надпис „ГДБОП“ нахлуха в офиса на фирмата, съобщавайки че провеждат полицейска акция. Касиерката, която е единственият служител, намиращ се на мястото тогава, е завързана и зашеметена с бухалка.
От помещението за съхранение на оборота са откраднати 340 000 лева, намиращи се в четири каси. Цялата ситуация се раиграва за не повече от 5 минути.

Крокодила бе в неизвестност от 4 години . Той е заподозрян за няколко въоръжени грабежа на територията на няколко софийски села – Сеславци, Челопечене и Локорско.

Досието на Кроки
Емил Милев – Крокодила или Кроки има богата криминална биография. Заедно с брат му – Евгени – Гейзо, станаха известни с нападението над германски гражданин през 2009 година в село Вакарел до София.

Само до 2009 година, групата на Кроки е заподозряна за извършител на над 30 грабежа на територията на страната. Благодарение на лошата му слава в чужбина се появяват плакати, призоваващи хората да не пътуват през България, защото ще ги ограбят.

Методът на нападение е сходен всеки път. Нападателите причакват жертвите си вечер по магистралата или по някой черен път и ги спират за „полицейска проверка“.

Те разполагат с полицейски лампи и униформи, така че лесно заблуждават водачите. След като колите отбиват, те вадят автомати и ги ограбват.

източник: blitz.bg

Leave a Comment