Жестока борба между застрахователите се очаква да предизвика бебето на Кейт и Уилям. Те ще се надпреварват кой да застрахова престолонаследника.

Аристокрацията и монархизмът може да не са толкова разпространени, колкото преди, но все още са обект на огромно публично внимание, коментира Insmarket.bg. И понеже животът на монарсите по целия свят вълнува поданиците им (както и техни поддръжници от други страни), няма нищо учудващо в огромния бум на внимание към новороденото бебе на херцогиня Кейт Мидълтън и принц Уилям. Животът му ще бъде обезателно направляван, наставляван, следен, но и най-вече – пазен.

Докато сме на последното, изключително интересен е въпросът коя точно от застрахователните компании ще поеме „под крилото си“ застраховката на новородения аристократ. Все още не е ясно кое точно дружество ще се захване с престижната задача. Според консервативната кралска традиция, най-вероятно застрахователят ще е от родна Великобритания.

Недотам учудващо, застраховането на монарси винаги е било една от най-важните ПР-акции на застрахователите, уточнява Insmarket.bg.

Така например, в миналото у нас, компаниите са засвидетелствали огромно уважение към царското семейство. За разлика от компаниите в бранша в Европа, които продават полици на своите короновани особи обаче, българските застрахователи са считали за чест и свой дълг да дарят същите на аристокрацията.

По този начин, за да засвидетелства своята преданост към престолонаследника на цар Фердинанд – самия княз Борис Сакскобургготски, на 2 февруари 1896 година, първото българско застрахователно дружество „България“ му дарява застраховка „Живот“.

източник: pik.bg

Leave a Comment