Застрахователни компании – мога ли да им имам доверие

Все по-малко са фирмите, още повече финансови институции, на които имате доверие. Това определено е проблем, защото има ситуации, в които те просто са ви нужни. Застраховките например са абсолютно необходими за всеки. Те са най-сигурната помощ в кризисни за вас и близките ви ситуации. Как обаче да сте сигурни, че няма да наливате години наред пари в компания, която ще ви изостави в критичния момент? Разберете по кои признаци да разпознавате тези застрахователни компании, на които можете да имате доверие.

Стабилна история и развитие на фирмата през годините
Повечето от добрите застрахователни компании са на пазара – българския и международния – от много години. Проследете историята им. Прочетете как са се развивали, имали ли са кризисни моменти и как са ги преодолели.

Начин на рекламна комуникация
Прегледайте рекламните материали на няколко застрахователни компании, посетете сайтове им. Прочетете описанието на продуктите, които предлагат. Разбирате ли написаното? То вдъхва ли ви доверие? Има ли посочени лица за контакт, на които можете да зададете въпросите си?

Начин на директно общуване с клиентите
Посетете на място тези застрахователни компании, които сте си набелязали. Задайте всички въпроси, които ви интересуват. Записвайте си отговорите. Следете за това как ви отговаря служителят. Можете дори след това да се консултирате със застрахователен агент и така да прецените къде да сключите застраховката си.

Ако търсите варианти за застраховка живот или злополука, погледнете непременно предложенията на MetLife. Застрахователна компания, която отговаря на всички критерии за доверие.

Не пренебрегвайте необходимостта от застраховка. Мислете с перспектива и предвидете непредвидимото.

Leave a Comment