Почти военно положение ще бъде въведено в София в събота, 16 ноември. Причината е, че в столицата са заложени няколко събития с масов характер, които са с висок риск от безредици.

От 15:15 часа е първият осминафинал за Купата на България между ЦСКА и Левски на стадион „Васил Левски“. В събота ще стане и 156-ият ден от антиправителствените протести, които се провеждат в центъра на София.

За капак Българската социалистическа партия свиква шествие в подкрепа на правителството от 12:00 часа на… „Орлов мост“ – съвсем близо до стадион „Васил Левски“, където три часа по-късно ще има вечно дерби.

Феновете на Левски обявиха, че се събират в 10:00 часа пред фенклуба си на булевард „Тодор Александров“, а от там ще се придвижат към Националния стадион.

По обяд започва събирането на симпатизантите на БСП на Орлов мост, където обаче вече ще са и привържениците на ЦСКА. „Червените“ ултраси обичайно се събират около езерото „Ариана“ и градинката на БФС.

Очаква се мобилизацията на социалистите да включва и автобуси от цялата страна. Срещу трите големи групи МВР ще хвърли целия си ресурс от столицата, а от провинцията ще бъдат призовани още охранители.

източник: sportni.bg

Leave a Comment