Обувките са голямата страст на много жени! В случай, че сте от представителките на нежния пол, които имат средно между 20 и 50 чифта различни обувки в гардероба си прекрасно разбирате за каква любов става дума.

Защо, обаче, жените обичат толкова много обувки? Учените от години блъскат главите си над този въпрос. Безспорен факт е, че дори в тежки времена, когато продажбите на дрехи и други аксесоари отбелязват спад, продажбите на обувки не само не спадат, а дори се увеличават!

Според специалистите, когато решаваме да си закупим нещо, като нова блуза или пола, в мозъка ни се отделя хормон, който създава чувство на наслада. Това усещане се увеличава постепенно – дока избираме, пробваме и… изчезва изведнъж с достигането до касата. Случващото се с нас при покупката на обувки, като дамски боти, е горе-долу същото, но с една съществена разлика – усещане не изчезва със стигането до касата. Нещо повече, в този момент, то дори се усилва и може да продължи до няколко дни, след това.

Учените смятат, че това се случва понеже жените гледат на покупката на дамски боти, например, като на един вид дългосрочна инвестиция. Дамските боти могат да бъдат носени както през есента, така и в ранната пролет и са подходящи за много, различни тоалети.

Специалистите от Obuvalnik съветват, когато избирате дамски боти да се съобразяване не само с последните модни тенденции, но и с Вашите лични предпочитания и удобства. Така, Вашите нови дамски боти ще Ви служат по-дълго време и няма да ги забравите след края на първия сезон! Не забравяйте да помислите и за Вашите маратонки, защото след зимата винаги маратонките са на мода!

Leave a Comment