Съдът в Милано отложи делото срещу сочения за кокаинов крал българин Евелин Банев – Брендо, съобщи италианският юрист Лучано Пици от адвокатското студио, което защитава нашенеца. Причина за това е намирането на железни доказателства, които защитата на Банев е представила днес пред съда и прокуратурата в Милано, и които напълно го оневиняват.

Припомняме, че към момента Брендо се намира в затвора в Италия, където е държан под пълна карантина заради страх от покушение срещу него. Той е обвиняем за трафик на дрога в огромни количества от Латинска Америка към Европа, както и за пране на пари. За негови съучастници са сочени видните представители на Ндрагента – фамилия Белоко.

Според предварително планирания график, прокуратурата днес трябваше да обяви пред съда каква присъда иска за Брендо и неговите партньори. След представянето на оневиняващите доказателства обаче, юристите поискаха пълното оневиняване на Евелин Банев и това даде неочакван обрат на делото.

Така, следващото заседание бе насрочено за 28 май, като тогава прокурорите и адвокатите ще обявят своите официални становища. Брендо попадна в клопка по време на международната спецоперация „Кокаиновите крале”, при която бяха арестувани повече от 30 души.

източник: skandalno.net

Leave a Comment