По тъмна доба, като престъпници, двойка беше изпратена да „почисти” грамадата, издигната в памет на самозапалилия се мъж

Във Варна някой бързо иска да изчисти от паметта на хората спомена за човека Пламен Горанов.

Във Фейсбук – групата един от активистите във Варненското движение писа потресен от нощното „чистене” на двама непознати: „Това са.. не мога да кажа хората, защото в постъпката им нямаше нищо човешко.. това са “тези”, които днес напълниха една торба от грамадата и казаха, че им е платено да разчистват. Снимката е с много ниско качество и почти никакви детайли не са видими за съжаление. Мъж, на средна възраст, около 35 г., с бяло яке, цветна качулка (може би от суичър) и бяла качулка от якето. И жена, може би на същата възраст, доста по-ниска от мъжа, опитваща се да отклонява вниманието. Мъжа се прави на ударен, било му платено, но не можел да каже от кого. Тръгнаха си в посока Севастопол. Възможно е тази нощ да направят още няколко курса и от Грамадата утре да не остане много.
Нека ИМ покажем, че няма да стане така, както си я мислят!!!”
Камъните бяха струпани до сградата на Общината, за да напомнят на властимащите, че един млад мъж предпочете да се самозапали, вместо да живее като скот, заради безчинствата им.

Пламен издъхна на Националния празник, часове след като хората пред Катедралата бяха изписали с телата си „България” на поредния протест, наречен „ВъзПЛАМЕНяване”.

Почти месец след кончината някой е готов да плати, за да изличи от паметта на хората спомена за човека-факла. Приятелите му обаче не смятат да го забравят и планират още днес да накажат „чистачите” – като върнат по два камъка на мястото на всеки изхвърлен в чувал!

източник: razkritia.com

Leave a Comment