Лили Иванова отиде в нотариална кантора и заръча да й бъде изготвено завещание.  Примата дълго отлагаше този акт, защото е фаталистка и защото не иска да предизвиква съдбата с такива крайни документи. Но все пак събрала сили и воля и се явила при нотариусите. А след това занесла документа в известна адвокатска кантора.

Слуховете през годините, че певицата ще остави имуществото си на приют за кучета, или за котки, се оказаха несъстоятелни. Невярна се оказа и мълвата, че се е отказала от семейството си. След като майка й се разболя, Лили лично нае гледачка и освен това плащаше и на сестра си Магда да бъде при старицата.  След смъртта на майката, певицата взе гарсониера на Магда в София, за да й е наблизо. Жената е дсота болнава и наскоро бе приета за стабилизация в Пирогов, а примата й ходеше на свиждане. Разходите по гарсониерата, пълния хладилник и идването на компаньонка всеки ден, също е поела тя.

Сега завещанието е кратко и ясно. Певицата оставя трите си апартамента и този във Варна на двете си племеннички. Те наследяват и спестяванията й в различни банки, като никой не знае на каква сума възлизат те. Някои говорят за милиони. Само от концерта в зала Армеец примата на естрадата гушна чисто над половин милион лева.

Всички награди, грамоти, златни плочи и други ценни отличия Лили завещава на известно музикално читалище. Който се интересува след време от такива неща, ще може да ги види и пипне лично.

Трудно ми беше, все отлагах, кзала певицата на приятелите си. Но човек рано или късно ще трябва да се погрижи за тези неща, а не да оставя зад гърба си хаос. Здрава съм, не съм тръгнал да умирам, но в този живот се случва всичко и трябва да сме подготвени, свила рамене тя.

източник: skandalno.net

Leave a Comment