Истинска война е на път да се разрази между Нова телевизия и ТВ7. След като Иван и Андрей обявиха, че прекратяват договора си с Нова, всичките им предавания ще бъдат свалени от ефир.  Продуцентите преминават в ТВ7, където се очаква да стартират с най-успешните си проекти и да отворят дълбока дупка в програмната схема на Нова телевизия.

Самият Николай Бареков разкри, че намерението му не е само да привлече успешния дует на своя страна, но и да разбие монопола на Би Ти Ви и Нова телевизия.“Имаме големи планове за развитие, очаквайте в следващите дни още много интересни новини около нас”, каза той по повод поредната рокада между медиите.

Самите продуценти споделиха, че прекратяват договорните си отношения с Нова телевизия и не смятат да ги подновят, но като причини посочиха единствено професионални съображения. Заедно с тях от екран се свалят и всичките им предавания, излъчвани в ефира на Нова телевизия. Още тази събота „Специалистите“ обаче отпадат от екран, а Маги Желязкова ще си търси ново поле за изява.

Същата съдба очаква и „Съпругите“ и „Съдебен спор“. Те също ще прекратят излъчването си в края на годината, а договорът им няма да бъде подновен. Не се знае дали „Станция Нова“ ще стартира изобщо в ТВ7, а също така и какви са плановете на Иван и Андрей в телевизията. В Нова телевизия остава единствено “Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян.

Преместването на Иван и Андрей отвори дълбока дупка в програмната схема на Нова, за която те работеха по редица проекти. Заедно с тях медията напускат и една голяма част от човешкия ресурс на Нова телевизия, което ще създаде още по-сериозни проблеми за третата национална медия у нас, пише „Блиц“.

източник: kliuki.net

Leave a Comment