В битка за повече пациенти (и хонорари) диетоложките д-р Емилова и д-р Байкова се спречкаха в публичното пространство. Професор д-р Донка Байкова настъпи открито вечната си конкурентка — популярната варненска диетоложка д-р Емилова, научи HotArena.net.

Тя я обвини, че се отклонява от медицината, следвайки своя измислена схема, която обаче не е изследвана и проверена от специалисти. Което пък респективно означава, че не се знае какви са последствията за пациентите, решили да слабеят по нейния метод.
„Категорично отричам методите на д-р Емилова. Смятам, че състоянията на пълен глад са много вредни за организма. Не смятам, че има дълготраен ефект — естествено е, че като гладуваш, ще отслабнеш. Но така не може да се живее!”, категорична е д-р Байкова.

Скептиците обаче споделят, че по-скоро двете се карат за клиентела, отколкото за тапии. Не е тайна, че дебелариумите се пукат по шефовете през летните сезони и един 10-дневен курс излиза на загладилите косъма по минимум 500 лева, като цената може да скочи двойно, че и тройно.

Пълните групи с желаещи да се вталят се сменят през седмица-две, а за това време завеждащите диетолози инкасират хиляди левове.

Което естествено обяснява разгорещените нападки на д-р Байкова, пише „Всеки ден”.

източник: hotarena.net

Leave a Comment