Националният вратар Николай Михайлов дебютира в официален мач на вратата на Верона при поражението на тима му с 1:4 от Сампдория. Това стана в мач от 4-ия кръг в турнира за Купата на Италия.

По този начин Верона отпадна, а на 1/8-финалите ще играе отборът на Сампдория, който е във възход след назначението на Синиша Михайлович за треньор. Съперник на Сампдория ще бъде отборът на Рома, който е без загуба досега през сезона.

Първото попадение във вратата на националния ни страж падна след четвърт час игра, когато се с мощен удар почти от точката за изпълнение на дузпа се разписа Сансоне. Само минута преди това пък Донадел от Верона беше нацелил гредата. В 20-ата минута кошмарът за Верона стана пълен, след като исландецът Биркир Бярнасон удвои.

Десет минути преди кря на полувремето резултатът можеше да стане класически, след като защитник на Верона в опит да гардира топката докато тя напусне терена в аут позволи играч на Сампдория да му я отмъкне между краката и да стреля от малък ъгъл. Михайлов реагира, но топката мина под плонжа му и за негово щастие не достигна до връхлитящия Бярнасон.

В края на полувремето гостите от Верона се разиграха и притиснаха съперника в неговата половина. На три пъти съотборници на Михайлов бяха близо до отбелязване на гол, но не им достигна малко точност.

В 63-ата минута гостите от Верона стигнаха до намаляване на резултата. Самуеле Лонго получи топката в наказателното поле, стреля без подготовка и порази горния ляв ъгъл на вратата на домакините. Натискът на Верона се засили, а Сампдория се бранеше.

В 82-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена. В суматохата Донати допусна грешка, която позволи на Ненад Кръстичич да пробяга половината терен и излязъл очи в очи с Михайлов да го преодолее с много силен удар.

Малко по-късно бразилецът Ренан пък вкара отблизо четвърти гол и направи дебюта му кошмарен.

източник: sportni.bg

Leave a Comment