80-годишна жена от пловдивското село Малък Чардак се раздели със сума от 10 000 лева. Пенсионерката Николина Видолова дала парите на два транша на мъж, който се представил за данъчен инспектор, пише БЛИЦ.

Първият транш от 5 000 лева старицата дала на 21 декември. Тогава тя била в апартамента си в Пловдив и решила да отиде да си купи нещо за коледната трапеза. На входа я засякъл изискан млад мъж, който се представил за служител на НАП и поискал от бабата 5 бона, за да й вдигне пенсията.

Николина и за миг не се усъмнила в добрите намерения на младежа и го отвела в дома си в селото. Решила, че няма нужда да крие скривалището на парите си и пред него вдигнала дивана, взела банкнотите и ги дала на мнимия данъчен. Доволен от постигнатото той обещал да купи бонбони и да я почерпи, но не се върнал.

В началото на новата година пред дома на Видонова спрял модерен лек автомобил. От него излезли двама души и й казали, че са полицаи, и че е станала жертва на измама първият път. Обещали да оправят нещата след като получат сума от 5 000 лева. Така бабата се разделила с 10 хиляди в рамките на 12 дни. Полицията в Пловдив работи по случая.

източник: pravda.bg

Leave a Comment