Италианското нововъведение, което се превърна в най-вдъхновяващата история във Фейсбук има сериозни последователи у нас

Инициативата „Висящо кафе” набира популярност и поддръжници у нас!

Трогателната история, случила се твърде отдавна в Италия още миналия век (че и хилядолетие!) намери неочакван отзвук сред българите. Стотици Фейсбук-потребители я споделиха на стената си.

Идеята, че и в бедната ни родина някой може ежедневно да прави нещо мило, малко и евтино за някой непознат и в нужда човек, докосна мнозина. Толкова, че за часове по-късно не само се създаде група в социалната мрежа, а и, ако можем да го наречем, „инициативен комитет”, че и стикер.

Всяко кафене в който и да е град от България, което иска да „подслони” идеята има възможност да го направи. Ще залепи стикер „Подари кафе на непознат” и ще стане част от нещо голямо.
висящо кафе2 300×225 Виж къде в България подеха инициативата „Висящо кафе”!
Вчера се говореше, че за четири дена в столицата и Пазарджик има поддръжници на инициативата „Висящо кафе”. Днес са станали повече и в различни градове в България. Идеята се разпространява с такава скорост, че вече е необходимо да се изготви и карта със заведенията.

Във Фейсбук, от където тръгна всичко вече има пост, в който можете да видите кое е най-хубавото място за пиене на кафе и къде да поръчате поне едно „висящо” за друг!

източник: razkritia.com

Leave a Comment