Нюйоркските дизайнерки Рут и Ювал Наяк лансират своя нов продукт срещу сексуални посегателства, като серията носи името „Антирейп ъндъруеър“, което означава бельо срещу изнасилване. Създателките на новия продукт твърдят, че той е идеалният избор за дами, които искат да се чувстват комфортно в „рискови ситуации“ – когато се разхождат вечер сами, когато посещават нощни клубове, когато спортуват в парка в усамотени алеи.Рут и Ювал посветили доста години за разработката на най-ефективните материали за новите „девствени пояси“.

Бикините се пристягат със специални ленти, които се заключват и не могат да бъдат срязани дори с нож. Те не оставят очертания върху горното облекло. Когато бъдат заключени, гащите просто не могат да бъдат свалени.

Срещу бельото обаче веднага скочиха някои женски организации, тъй като с него няма да бъде постигнат напредък в борбата срещу сексуалното насилие над жените.

„Това как е облечена една жена няма нищо общо с превенцията на изнасилванията. Тези бикини експлоатират женските страхове за трупане на пари“, пишат критички на дизайнерките.

източник: blitz.bg

Leave a Comment