Предлагам заплатите на народните представители да бъде колкото минималната заплата в страната. Пенсиите трябва да се вдигнат. Нищо друго не е по-важно. Това каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров на първото заседание на 42-ото Народно събрание, предаде „Фокус”.

Ако не започнете да вдигате доходите на хората, ще има протести, посочи Сидеров.

Той призова депутатите да гласуват промени в закона за референдумите. „Гласувайте минималната заплата да е 1000 лв. Предлагам заплатите на народните представители да бъде колкото минималната заплата в страната. Пенсиите трябва да се вдигнат. Нищо друго не е по-важно. С поправките, които предлагаме, сметките за ток могат да паднат. Да бъдат премахнати партийните субсидии. 48 млн. лв. ще вземат партиите, които не влязоха в парламента, а за майките ГЕРБ не можа да намери 30 млн. лв.”, коментира Сидеров.

„Атака” няма да подкрепи никакво правителство в този състав на този парламент, допълни Сидеров. Не можем да имаме нищо общо с ДПС, която е антиконституционна партия, каза Сидеров. „ГЕРБ не пипна нито един министър от ДПС. През цялото това време ГЕРБ отвътре разбиваше групата на „Атака” и обстрелваше отвън. Това обаче не успя, този план се провали”, заяви Сидеров.

„Престанете със спекулациите, с интригите си и си дайте ясно съзнание къде сте. Народът е много мъдър, за разлика от някои псевдополитици и псевдопатриоти. Народът не даде властта нито на ГЕРБ, нито на БСП. Той постави „Атака” като своите очи и уши. Ние ще бъдем вашия кошмар, защото сега виждам съглашателството. Преди малко Борисов каза, че ще подкрепи Орешарски. Аз няма да подкрепя Орешарски”, каза още Волен Сидеров. „Колко пъти ви казвах – следвайте интереса на българския народ, иначе ще паднете и ще боли. Хилехте се, както и сега; казах ви – работете, за да изгоните монополите. Вие се хилехте самодоволно и смятахте, че сте вечни и неплокатими. Сега усмивките ще замръзнат”, посочи Волен Сидеров.

Няма да подкрепим нито едно предложение за председател на Народното събрание, няма и да предлагаме зам.-председател. Ние не сме за постове в Народното събрание, заяви Сидеров. „Атака” ще бъде контрол, ще бъде гарант на тези унижени и оскърбени хора, които излязоха на улиците. Няма да защитаваме лобистки кръгове, както правеше ГЕРБ. Ние сме изключението и ще сме изключението на българската политика. Ние сме автентичната партия в този парламент. Ние ще пресечем долните спекулации, че сме спогодили с някого”, заяви Сидеров. „Готови сме с промени в енергийния закон. Защо ГЕРБ не махна монополите, а получаваха рушвети от тях?”, коментира той.

„Ще ви гледам сеира и ще бъда контрол и гарант и че няма да изкривите интересите на хората. Трябва да се направят няколко неща веднага – да се свалят сметките за ток. Споразумявайте се. Посипете си главата с пепел. Правете полезни за страната неща”, посочи Сидеров.

Българският национализъм е незаобиколим фактор в българската политика, допълни Сидеров.

„Съветвам ръководството на ГЕРБ да не спекулира с никакви тройни коалиции, защото ще се сблъска с твърдия отпор на „Атака”. Тепърва ще опознаете страданието. Престанете с глупостите и интригите си. Достатъчно мамихте, крадохте и рекетирахте, достатъчно купувахте депутати”, заяви Сидеров.

23 години представители на Европейския съюз не казаха нищо за корупцията в България, допълни лидерът на „Атака“. „Какво говорим за ЕС, за 2020 и други такива дъвки? Положението е трагично. Трябва да се вземат мерки за доходите на хората. Елате да видите как живее българският народ, как живеят инвалиди, които не могат да си купят лекарства и тогава ни учете на демокрация. Нашите доходи са по-ниски от доходите на редица африкански държави”, посочи Сидеров.

По думите му в България има 583 000 пенсионери, които живеят със 145 лева на месец – минимална пенсия.

„Ние сме за изгонване на чуждите монополи веднага от България. Ще се борим с корупцията. Искаме приватизацията да се разгледа от начало до край”, каза още Волен Сидеров.

източник: actualno.com

Leave a Comment