Ветеранът на фолка Милко Калайджиев кандидатствал за еврофинансиране като фермер-производител на дини, но го отрязали!

Милко Калайджиев с изненада научил, че шефовете му също са работили върху подобен проект и че са били одобрени, пише MegaLife.bg. Певецът не крие, че се дразни от постоянното противопоставяне на чалгата срещу другите жанрове. Бате Милко препоръчва на критиците, които вдигат шум заради спечеления от “Пайнер” проект за еврофинансиране, да си помислят дали “Планета Пайнер” не цели просто да стане по-добра. Гледам дини, пъпеши, риба – обяснява гласовитият фермер. Милко също искал да стане по-добър производител, но го отсвирили от еврофинансирането. Пея само за кеф, не пропуска да декларира той.

Междувременно БиБиСи раздуха родния скандал за двата милиона, които “Пайнер” спечели с проект по Оперативна програма “Икономическо развитие”. Медията разяснява на задграничната публика, че чалгата е BG-попмузика с гангстерски имидж. Характерна за нея е честата поява на оскъдно облечени жени, резюмира standartnews.com. От Брюксел вече е разпоредена проверка за коректността на конкурса, а мрежите кипят от яростни коментари в пълната гама на оценките – от пълно одобрение до тотално отрицание. Недоволни от артистичните среди направо подскочиха от мисълта, че чалгата ще се превърне в лице на българската култура пред Европа. Феновете на фолка пък със зъби и нокти бранят мястото си под небето и препоръчват на културтрегерите да се изкъпят и да произведат продукт, който ще събира публика колкото  тяхната.

Не обичам чалгата, но хората са си направили проект по всички правила и печелят – какво има да обсъждаме, слага точката мъдър потребител. Точка – засега.

източник: kliuki.net

Leave a Comment