Днес официално се появи нов закон. Той е свързан със стотици милиони левове и засяга не само залаганията по интернет, но и налага безпрецедентна цензура в интернет, съизмерима с тази на страни като Северна Корея, Китай, Иран, Ирак, Сирия и други страни.

Става въпрос за забраната за залагания по интернет, но за сметка на това на държавата не и пречи да толерира порносайтовете, които предлагат онлайн кълчещи се жрици, достъпни дори за 8-9 годишни деца.

22 сайта за спортни залагания са забранени от Държавната комисия за хазарта.

Причината е, че те нямат лиценза, който е изискуем според Закона за хазарта, влязъл в сила миналата година. Сред онлайн порталите влизат най-големите световни сайтове за залагания. Оповестяването на забранителния списък по закон се счита за уведомление към хазартните компании да блокират достъпа до сайтовете си от България или само да ограничат приемането на залози. Срокът за това е 3 дни, а ако достъпът не бъде спрян, комисията ще сезира Софийския районен съд. Той също ще има три дни да се произнесе и ако отсъди в полза на регулатора, топката отива към интернет доставчиците, които трябва да спрат достъпа до дадените сайтове. Въпреки че има подадени искания за издаване на лиценз за онлайн залагания от 2 от големите компании, лицензирането не може да стартира вече почти година, тъй като самата Държавна комисия още не е изготвила необходимите за целта наредби към закона. Нещо повече, до този момент ефектът за държавната хазна от промените е 0 лв и 0 лиценза, но за сметка на това изгони фирми, които инвестираха десетки милиони в държавата, а в „нормални“ европейски държави спонсорират отбори като Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал, Реал Мадрид, Барселона, Милан и др. От всичко казано дотук става ясно едно: държавата, която измисли този закон при правителството на ГЕРБ и който влиза в сила с мълчаливото одобрение на сегашното правителство, ще стимулира с десетки и дори стотици милиони левове нелегалните букмейкърски къщи в цяла България, а от там и черното-тото. Ето го пълния списък със сайтове, които по всяка вероятност скоро няма да са достъпни от България: https://www.goldbet.com/ https://www.goldbetsports.com/ http://www.betin.com http://www.sportingbet.com http://www.morganbet.eu http://www.betuniq.eu/ http://www.planetwin365.com/ http://www.unibet.com http://www.bet-at-home.com/ https://www.doxxbet.com/ http://www.efbet.com/ http://www.bet365.com http://www.bet365.net/ http://globetcasino12.com/ http://www.ladbrokes.com/ http://www.betfair.com/ http://www.offsidebet.com/ https://www.tempobet.com/ http://www.888.com/ http://www.betfred.com/ http://www.jetbull.com/ http://www.bet7days.com/

източник: sportal.bg

Leave a Comment