Шоуменът Слави Трифонов печели по близо 5 милиона на година. Само от правата на песните си Дългия прибира по няколко милиона, научи HotArena.net.

Дългият неслучайно е смятан за един от най-богатите хора у нас. Проверка в Търговския регистър показва, че освен всички приходи, които получава от шоуто си, Трифонов успява да изкара добри пари и от продажба на правата върху песните си.

Чрез две от фирмите си „Седем — Осми“ и „Алт плеър“ Слави прибира над пет милиона лева. Ретро партита също се отплащат на Дългия — тъй като 80 % от песните за последното десетилетие са негови хитове.


Само за 2011 година авторските парчета на Слави са донесли 3,2 милиона. За 2012 той прибира почти тройни приходи.

За да опази авторските права на песните си Дългия забранява разпространението им и във видеопортали. Той приключи сътрудничеството си с тях, тъй като не гарантират защита на правата върху песните му.

Бизнесът с песни е сред най-печелившите за „Седем — осми“. Общите приходи на компанията показват почти 10 милиона лева, но данъчните вече подозират екипа в измами.

Слави отчита колкото приходи, толкова и разходи и не отчита почти никаква печалба. Което се отразява на данъците му.

В същото време Дългия може да се окаже идеалния работодател, тъй като през последната година е раздал над 4,6 млн. лева заплати на екипа си. В който работят около 100 души.

От другата си компания „Алт плеър“ Слави пак изкарва милиони. За песните си оттам е прибрал над 1,7 млн. лева.

По същата схема балансът излиза на нула, тъй като разходите му са колкото и приходите, пише „България днес“.

източник: hotarena.net

Leave a Comment