Докато хуманисти и националисти си вадят очите, някой някъде прибира едни прилични пари на гърба на данъкоплатеца
Две неприятни цифри сблъскаха хуманисти и заклети националисти. Истинският проблем обаче, е една трета, която говори, че и двете групи хора саздраво прекарани!

Последните читави (и не до там) националисти изреваха, че е грехота децата на България (повечето, но не всички) да се подпомагат с 35 лева. Още по-грозно е сравнението с бежанците, които според обявеното получават по 1084 лева държавна помощ на месец!

Тук е сблъсъкът на уж възпитания в съпричастност към прокудените от родината си хора и тези, които се страхуват, защото не занаят кой и защо им иска подслон. Проблемът обаче става още по-сериозен, защото според нароилите се слухове въпросните 1084 лева, докато стигнат до бежанеца се топят като снежна топка и стават…65!

С тях останалия без дом и родина сириец трябва да се храни, гледа, облича, лекува и т.н., докато приютилата го държава намери решение за него. Скандалното е, че никоя отговорна институция, да не говорим пък – държавен служител не е разяснил как тези над хиляда лева изведнъж се оказват 2.20 стотинки!

източник: razkritia.com

Leave a Comment