Синът на Къци Вапцаров се почувства свободен и напълно издивя, след като замина в Англия. Китаристът Асен учи в Berklee College на Острова и направо изуми приятелите си с поредната  си изцепка.

Надежният  музикант написа, че иска да бъде най- новият герой в култовия  филм „Аватар“ и постна  в профила си във Фейсбук снимка, на която страшно прилича на главния герой от филма Джейк Съли. Той очакваше похвали за превъплащението си, но получи освиркания и надоумение. Какво правиш бе, човек, какви ги вършиш? – питат изумените му приятели. Те заподозряха, че образът му е плод на умела игра с фотошопа, а всичко това е направено след сериозен купон с много пиячка и пълно умопомрачение.

Явно младият Вапцаров е наследил странното си чувство за хумор от известния си татко, кото единствен се смее на повечето си вицове, а другите не ги разбират. Сега и той остана неразбран. Може би се е опитал да се пошегува,   но никой не схвана шегата е повечето я определиха като нелепица.

Откакто е във Великобритания, Асен е коренно различен човек. Послушното и хрисимо дете непрекъснато се снима с китарата си, или с насочен незнайно към кого среден пръст. Някои не без основание смятат, че го насочва към баща си. Момчето израстна в сплотено семйство, където има строги правила. Почти до абитуриентскя си бал, то вместо с момичета, излзаше през уикендите с мйка си, баща си и братята си да карат колело в парка.

В почти стерилния дом няма алкохол, ной е забранена дума, ядат се растителни храни, родителите са вегитарианци, а децата получават месо само в неделя, защото не било полезно. Вапцаров старши беше наложил такава желязна дисциплина в семейството, че Асен нямаше време за девойки и купони, винаги бе под строгия надзор на родителското тяло.

Сега съвсем логично, далеч от къщи младежът се е разбунтувал. Вкусил е свободата и й се наслаждава, грабейки от нея с пълни шепи. Всичко, което му е било забранявано в детстото, сега е разрешено. И той кара късен пуберитет в университета, буйства, ходи с компании по пъбове, снима се като хлапе със следен пръст и отрича всичко, на което е бил учен.

Може би Къци и жена му ще се усетят от бунта на най-голямото си дете и ще отпуснат малко юздите на другите си двама сина, които възпитават строго по свой образ и подобие. За да не им покажат и те след време среден пръст.

източник: skandalno.net

Leave a Comment