Пазарджиклия бе изненадан със солена сметка на стойност 1600 лева от мобилна компания, към която той не е имал телефон и никога не е бил неин абонат.

Това станало преди две години и човекът помислил, че има някаква грешка.

В пощенската му кутия обаче продължили да постъпват писма да си плати дълга, който непрекъснато нараствал, защото имало и лихви.

Набеденият клиент се разправял няколко пъти с компанията, обяснявал, че няма телефон, но никой не му обърнал внимание. моблини телефониНакрая компанията го осъдила по бързата процедура да си плати, а после той осъдил компанията, защото експерти доказали, че подписа върху сключения договор не бил негов. От полицията предупреждават, че подобни измами са зачестили. Това става, когато някой има достъп до личните ви данни и личната карта. Става и при обир на портмоне, когато се взимат парите, а документите се подхвърлят обратно. По този начин крадците не само се добират до парите, но и чрез личната карта си купуват скъпи телефони и айфони на изплащане, лаптопи и всякаква техника. Никой от служителите не се заглежда в снимката и дали човекът на нея прилича на купувача. Пък и снимките от новите документи са така размазани, че и да проявиш бдителност, пак не можеш да ги различиш. Наскоро друг мъж, този път от Пловдив, бил привикан в ОББ да си плати вноската по купения от него на изплащане супермодерен телевизор. Той не само не притежавал такъв телевизор, но и нямал идея кой би могъл да отиде вместо него и да изтегли заема.

източник: skandalno.net

Leave a Comment