Една от най-любопитните теми за обществото винаги са били домовете на партийните лидери. Някои от които се оказаха собственици на цели палати. Огромен шум още преди години се оказа домът на бившия лидер са ДПС Ахмед Доган. Който може да се похвали, че си е построил истински дворец.

Имотът на бившия партиен лидер в село Дръндар, дори носеше прозвището Доганленд. И то неслучайно. Изграден в стила на замъците от Дисниленд, той доста напомняше увеселителен парк за деца.

Днес имотът официално е прехвърлен на фондация, но легенди се носят за бившия дом на партийния лидер. Разположеният върху 13,7 дка площ имението на Доган е оградено с високи огради. А белите стени и високите сини кули, се забелязват отдалеч. Малки тераси в гънките на фасадата, френски прозорци на трите етажа, конюшни за понита, самостоятелна пречиствателна станция и собствен водоизточник, са само част от удобствата в комплекса. За който се твърди, че някога Доган е платил „цели“ 18 360 лв, пише „Труд“.

Покрай данъчните проверки около имуществото на партийния лидер, той реши да се лиши от някои свои придобивки. И прехвърли безвъзмездно дома си в Дръндар на фондация, твърдят официални източници.

Освен този комплекс сред сараите на Доган са петзвезден хотелски комплекс в Девин, луксозен хотел в Рибарица, къща в Лозенец и още една в Бояна. Последната предизвика жестоки публични спорове, тъй като се говори, че е строена незаконно.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment