Окарикатуреният карикатурист окарикатурява карикатурите на неокарикатурените карикатуристи? Карикатурите, какво са те? Карикатурата е картинка, която авторът рисува, за да осмее определени лица или определени събития. Лигавалник сам по себе си представлява именно карикатура, но по един различен начин. Ние окарикатуряваме абсурдите на България, но по-различен начин – с текст.

Какво по-хубаво от това да осмиваме, така или иначе смешните неща, които се случват в България и по света. Двоен смях на изключително невероятната цена като на картофите от Lidl.

Не е ли смешен факта, че за тежките снегове от преди няколко дни се говори поне седмица преди те да се случат. Не е ли смешно как всички институции пренебрегнаха този факт и просто си затвориха очите. Какъв е ефекта? Без ток с дни, затворени пътища, счупени дървета и така нататък. Е как да не ги осмееш драгите управници?

Да продължим ли с още някой цирк? Добре, черната дупка в КТБ? Детска игра! Как никой не забеляза проблеми с банката. Добре, че Лигавалник получи достъп до така или иначе смешния доклад, та разяснихме това-онова вместо господин Искров. И така, в действителността на този хубав ден е добре да се усмихнем,  но как да стане това като самата реалност не го позволява. Ето и ролята на Лигавалник – да изкриви реалността, така че да се усмихнем задружно и да си кажем по някоя добра приказка.

Тук-там ще намерите и някой друг здравен съвет, да! И, за да продължим с ведрото представяне на Ligavalnik, ще направим едно допълнение към статията ни за спирането на тютюнопушенето. Ето и няколко съвета, които Лигавалник подбра специално за вас:

Учени са открили зависимост между това как изгасяваме цигарите си и колко пушим на ден. Истината е, че има един начин, който действа безотказно и при мъжете, при жените. Има и начин, който е много по-ефективен, но важи само за мъжете. Първият начин е да гасите цигарите си в произволна част от Вашето тяло. Това прави асоциация с лоши помисли. Броят на изгасени цигари е правопропорционален на жаждата да откажете цигарите. Ако сте мъж, то може да пробвате да гасите цигарите си в тъщата! Повярвайте, тя знае как да Ви убеди да откажете цигарите!

Другият ни съвет е свързан с всички помощни средства за спиране на цигарите. Това са никотиновите дъвки, бонбони, хапчета, лепенки и прочие. Колкото и да се надявате на тяхното съдействие трябва да знаете, че те не работят! Тук отново можем да предложим алтернатива и тя се нарича цигарен фас или угарка, както някои хора го наричат. Първата стъпка след като изгасите цигарата в ръката си е да приберете фаса в джоба си. Когато болката от изгарянията..ъъъъ желанието да спрете цигарите стане огромно, извадете всички фасове, които сте събрали. Когато Ви се допуши цигара, просто дъвчете – точно като никотинова дъвка. Ако все пак това не е достатъчно ефикасно, то може да гълтате фасовете – точно като хапче против тютюнопушене.

Може да кажете, че тези две порции съвети са доста вредни и дори биха довели до Вашата смърт. Ами, има един определен шанс да Ви се случи нещо, но няма ли го този шанс и ако продължите да пушете. Както един ТВ хорифей казваше преди години… „Риск печели, риск губи!“. Успех!

Leave a Comment