Със силен характер са жените от фамилията ми. Никога не съм виждала майка ми и сестра ми да плачат. Това заяви примата на родната естрада Лили Иванова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Майка ми беше много силна личност“, каза още тя и обясни, че по-голямата й сестра била по-глезена, защото често боледувала. Лили Иванова разказа, че между тях имало много силна връзка и когато се разделили, за да отиде едната да учи в Русе, а другата – във Варна, Лили се скъсала от плач, но сестра й не проронила и сълза.

За майка си тя каза: „Не беше властна, двамата с баща ми никога не ми са се карали, не са ми правили забележка и не са ми удряли шамар“, сподели певицата. „Тя винаги помагаше, на който имаше нужда. Научи ме на дисциплина.“

Според Лили родителите са на първо място във възпитанието на децата. „Училищата и улицата сега са виновни за всичко, а къде е семейството“, риторично попита тя. И разказа още как през комунистическото време, когато била ученичка, всички в училище помагали на по-бедните или изоставащи, защото самите хора били по-различни, по-добри, „по-съжалителни“.

„Има хора, на които помагам, но аз никога няма да кажа кои са. Ако искат, те да кажат“, призна певицата.

Лили Иванова каза, че „когато ме няма на този свят, истината ще възтържествува – тя рано или късно излиза на бял свят“ и тогава щяло да стане ясно какъв човек е. Според думите й тя е силна, а ако започнат „прекомерно да ме хвалят, ще си помисля, че нещо не е наред“, пошегува се звездата. И обясни, че „няма житейска философия, рецепта, теория и философия, а човек трябва да е наясно какво може и докъде го може“.

„Попитах Ванга дали имам направена магия, тъй като вярвам, че съществуват някакви незнайни сили“, призна Лили Иванова. „Тя каза: „Глупости! Ти си толкова силна, че никаква магия не може да ти навреди!“

„Аз обаче знам, че и до ден днешен ми правят зловредни влияния, дори и само с нещата, които постоянно се говорят и пишат по мой адрес,“ продължи тя. Когато навремето се върнала от „Олимпия“, я оплюли и писали наред, че не била първата българка, която е пяла там. „Ами четири години защо не извадиха една, да я видим – бяла ли е, черна ли е,“ попита Лили.

Тя каза също така, че не се е притеснявала от края на света, тъй като имала убийствени планове за след него. Първото, което правела всяка сутрин, след като се събуди, било да изпие чаша гореща вода – като за чай, но без чай. След това идвал ред на кафето, осведомявала се случило ли се е нещо интересно предишната вечер, после задължително следвала гимнастика. Всяка сутрин правела по десет лицеви опори, похвали се Лили Иванова и припомни, че навремето е тренирала спортна гимнастика на земя и още може някои неща от този спорт.

Въпреки, че вярвала в магии, никога не е имала специален ритуал, преди да излезе на сцената. Многобройните си награди пазила в един сандък вкъщи, който никога не отваряла. Нямала нужда да си припомня отминали успехи, защото имала достатъчно идеи за в бъдеще. Затова и не съжалявала за нищо, което е отминало. И за никого от бившите й мъже също – щом сме се разделили, трябвало е да стане, разказа Лили Иванова.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment