Допълнителни билети с надпис “Ограничена видимост“ и цена 30 лева бяха разпродадени за грандиозния концерт на Лили Иванова миналата вечер. Примата счупи всички рекорди, тъй като нито едно спортно и музикално събитие досега не е пълнило догоре огромната зала, откакто тя съществува, признаха пред “24 часа” от ръководството на “Арена Армеец”. Най-скъпите билети надминаха 100 лева. В залата нямаше къде игла да падне, а 15-те хиляди зрители не мръднаха от местата си до последния, пети бис на Лили.

Концертът предизвика огромни задръствания в столицата и хиляди се принудиха да зарежат колите и да се доберат пеша до залата, макар и със закъснение.

Лили се появи с малка черна рокля по талията с неизменните високи токчета и взриви публиката със “Стрелките се въртят“. Преди това на огромни екрани феновете си припомниха първите й песни като “Море на младостта”, където тя е с къса черна коса.

Експлозията започна с появата на огромния оркестър от цигулки, перкусии, китари, пиано, тромпет, саксофон. Многобройни прожектори рисуваха ефекти по сцената, на която Лили пя и скача над 3 часа. Тя изпълни 23 парчета. С нея танцуваше и голяма част от публиката – от малки дечица до връстници на примата.

Вярна на перфекционизма си, тя скастри Калин Вельов по средата на песента “Този свят е жена“. “Къде е ритъмът“, викна Лили по микрофона и започна парчето отначало. После при изпълнението на “Камино“, където вдигна 15 000 на крака, отново направи забележка, че не чува пианото. Публика отвърна с аплодисменти. По-късно тя благодари на шефа на оркестъра Живко Петров и обяви, че това е единственият мъж с идеално прави крака.

Във втората част на концерта певицата се появи по къси впити панталонки, бели обувки и черно-бял шлейф. Докато се преобличаше, на големите екрани рецитираше Мариус Куркински, а балерината Марта Петкова танцуваше.

Публиката очакваше да чуе известни хитове като “Детелини“, “Стари мой приятелю“, “Осъдени души“ но се задоволи само с “Ти сън ли си“ и “Камино“. Повечето парчета на Лили са от последните години и бяха аранжирани. На скандиранията “Ветрове“ примата отговори: “Каква памет имате, аз съм я забравила тази песен. Нали съм на 100 години.“ И повтори отново няколко песни от началото на концерта.

Хора, ангажирани с организацията на мегапроявата, казаха, че продадените билети са за около 750 000 лева. Спонсорите покрили разходите за залата и така приходите оставали чисто за Лили.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment