Лили Иванова знае перфектно турски език и никога не е криела този факт. За всичко това обаче си има причина. Оказва се, че родословното дърво на примата на родната естрада е доста интересно. Популярната блондинка имала прадядо от турски произход. Майка й от село Тетово, а баща й Иван се занимавал с отдаване на коли под наем по време на Втората световна война. След това започнал работа като шофьор.

Родът на баща й пък в от Северна Добруджа, днес част от Румъния. Къщата на родителите на баща й била непосредствено до джамията, писа “Уикенд”. Прабаба й и прадядо й били богати хора с големи възможности.

Лили Иванова се сприятелява с турската актриса Айла Алган още през 1973 година. Айла Алган е позната в България като г-жа Хаят от сапунката Незабравима. Двете жени стават близки покрай уменията на родната изпълнителка да говори турски език. Срещат се на фестивала “Златният Орфей” и намират общ език. Дружбата им продължава и до днес. Явно Лили Иванова има доста интересни познанства, въпреки че я обвиняват, че е саможива.

Певицата не обича да се коментира нито родното й място, нито произхода й. Явно смята, че има някои неща, които няма смисъл да бъдат коментирани.

източник: pravda.bg

Leave a Comment