Канадският стоматолог Майкъл Зак, който купи зъб на Джон Ленън на шумен аукцион преди две години, е предал реликвата на американски учени. Планът е прост: от този зъб да се извлече ДНК на легендарния музикант и евентуално да се проектира негов клонинг.

Стоматологът притежава внушителна колекция от зъби на знаменитости. Той е убеден в успеха на начинанието си и честно си сътрудничи със специалисти по генетика и клониране. Според него учените, на които е предал зъба, в момента приключват работата си по извличане на Джон Ленъновата ДНК.

Щом можем да клонираме овце и динозаври – защо не и човек, убеден е в успеха на плана си д-р Зак. Той се вълнува само като си представи, че един ден може да върне на света една от най-големите рок-звезди на съвременността.

Болният зъб на Джон Ленън вече си има самостоятелна биография и е нещо като знаменитост. От 2011 година д-р Зак го разкарва из различни страни и го демонстрира в рамките на благотворителни проекти. Зъбът на Ленън редовно се включва в благотворителни акции и подпомага набирането на средства за борба с рака.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment