За добро или зло, красивите актьори винаги са обект на любовни желания и от колежки, и от зрителки.
Още след първите си роли във „Вчера“ , „А сега накъде?“ и „Адио, Рио!“ Чочо Попйорданов е обявен за новия секссимвол на българското кино. И поема щафетата от Апостол Карамитев (на когото също викаха Чочо), Стефан Данаилов и Иван Иванов.

Не знаем как Чочо Попйорданов щеше да си поделя титлата с Георги Стайков, ако той не беше заминал в САЩ да търси и холивудски успехи. Сега, казват, секссимволът бил Асен Блатечки.


По времето на соца и в първите години на прехода любовните авантюри по време на филмови снимки оставаха тайна за зрителите. Заради това не знаем и какви са били тръпките на Чочо в първите му филми.

Георги Стайков си призна, че след „Вчера“ щедро е раздавал и сексуални автографи на многобройните си фенки.

За първата любовна филмова тръпка, преминала след това и в живота, при Чочо Попйорданов се заговори след филма „Любовното лято на един льохман“. В него актьорът си партнира с непрофесионалната актриса Нона Милева – много красива възпитаничка на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК).

Любовните сцени между двамата са заснети изключително красиво и романтично. Чочо и Нона се влюбват и извън филма – твърди се, че тя е най-голямата любов в живота му. В крайна сметка Нона се омъжва за бившия шеф на рекламата в БНТ Огнян Димов и двамата заминават за САЩ.

Четири години по-късно – през 1993 г., Чочо се жени за певицата Хилда Казасян. Двамата се запознават навръх Великден. Той определя този брак като щастлив миг, когато за първи път намира равновесие. „На 29 години се ожених за Хилда и поне си въобразявах, че съм постигнал равновесието. Но съдбата ме насочи по други пътища…“, призна актьорът през 2010 г.

Той предложил двамата с Хилда да направят песента на Мария Нейкова „Вървят ли двама“ от филма „Козият рог“. Но идеята не се осъществява. „Хората нямаше да прочетат в това изпълнение онова, което си мислех аз. Нямаше да разберат смисъла“, обясни Чочо.

Всъщност съдбата насочи актьора „по други пътища“ след сериала „Дунав мост“. Той е в главната мъжка роля, а в главната женска – красивата дебютантка Йоана Буковска. След 7 години брак с Хилда Чочо се разведе с нея и през 2003 г. се ожени за Йоана.

Още преди това двамата бяха най-коментираната светска двойка. Медиите пишеха за скандалите в семейството, появиха се и първите информации за злоупотреба на Чочо с алкохола. След развода между двамата той сякаш още повече затъна в него.

Това се отрази на кариерата му, дори и на външния му вид.
На погребението на Андрей Баташов изглеждаше като съвсем друг човек и много читатели ни обвиниха, че сме публикували снимката на друг мъж.

„Да, това на снимката съм аз – каза по телефона тогава Чочо. Заедно с Дачко (актьора Йордан Господинов – б.а.) поднесохме цветя на Анди, Бог да го прости. Наистина отслабнах доста заради тежката пневмония, която лекувах. Но така се харесвам повече. Надявам се да е същото и с почитателките ми. Колкото до белите коси – един истински мъж никога не трябва да се притеснява или срамува от тях…“

В последните години от живота си Чочо Попйорданов живееше с Даниела, която е инженер. Казваше, че е в огромно равновесие със себе си и най-вече с хората около него, на които държи.

„Те не са малко и сред тях е най-близкият ми човек, приятелката ми Даниела, с която се знаем от деца и извървяхме дълъг път, докато се срещнем…“, каза актьорът.

Като истински Близнак през 2010 г. той каза и следното: „В един момент съм такъв, в следващия съм съвсем друг. Чешит! Дивак! Но сега се чувствам загрижен и за хората около себе си…“

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment