Христо Стоичков за пореден път показа защо не е любимец на журналистите

Легендарният футболист присъства в зала Армеец като лидер на студентските протести за по-ниски такси в университетите. Съвсем очаквано, присъствието му предизвика небивал интерес както сред феновете му, така и сред представители на медиите, които веднага го засипаха с въпроси. Камата за пореден път изтъкна, че не подкрепя нито една политическа партия и е напълно безпартиен. Очевидно подразнен от неспирните въпроси дали все пак не споделя възгледите на някоя политическа формация, Стоичков пусна в действие пиперливия си език.

“Знам как да ти отговоря на този въпрос – като те обърна наобратно” заяви легендарната осмица на ошашавената журналистка, която си беше позволила да зададе въпроса си.

Припомняме ви, че преди няколко дена стана ясно, че Камата е приел да бъде неформален лидер на студентското недоволство. Още тогава Стоичков обяви, че е готов да стане лице на протестите единствено при условие, че името му няма да бъде опетнено по никакъв начин. Наред с питанията за политическите му пристрастия, това беше другият най-често задаван от журналистите въпрос – каква гаранция е получил, че името му ще остане чисто. На това Камата отговори, че вярва в честността на българските млади хора. И добави, че чувства като негов дълг да помогне с каквото може младежите в България да живеят и учат при по-добри условия.
“Моето е най-лесно, взимам си нещата, взимам си багажа и отивам в Испания или Щатите. Но трябва да се помогне на младите тук” завърши легендата.

източник: razkritia.com

Leave a Comment