Разследване на БЛИЦ установи, че тотомилионерът от Перник имал свой таен бизнес и тези милиони съвсем не са нещо ново за него

От години тотомилионерът от Перник Росен Русимов върти сделки и далавери за милиони. Купува фирми и ги препродава отново на свои други фирми не само у нас, но и в чужбина.

Една от последните големи сделки на Росен Русимов е предприятие да малки вериги, което се намира в гр. Крагуевац, Сърбия.

ТБ “Инвестбанк” отпуска кредит на Росен Русимов за 800 хиляди евро. Сделката е изповядана и извършена чрез “Централна ремонтна база Перник”. Доскоро управител и собственик на тази база е бил приятелят на Росен Ангел Христов, който е по-известен в Перник с името Анрито.

Сега Росен Русимов притежава 100% собственост на дружествения капитал на базата през “Верига груп”.

Тотомилионерът от Перник е собственик и на мина “Витрен”. През лятото на 2011 г. Росен Русимов иска да стане собственик на тази фирмата. За целта купува от “Каусто голд” – Кюстендил 5 000 акции за 1 млн. 680 хиляди лева. Тази мина е продадена през 2012 г. за повече 4 млн. лева. За нея наддава самият Христо Ковачки, но накрая се оттегля.

Ангел Христов е мозъкът на фирмите. Той е и човекът с повече пари в началото. Росен Русимов се похвалил, че ще харчат джакпота двамата заедно, за да купят фандроми и други машини за фирмата.

Заради Ангел Христов, Росен Русимов се забърквал и в ДДС измами. Той прехвърлил една от фирмите, когато натрупала дългове за повече от 1 милион лева.

Росен Русимов от Перник излъгал безработен ром от село Медковец, че ще го вземе на работа, а вместо трудов договор му връчил документите, с които прехвърлил задлъжнялата фирма.

източник: chedesa.net

Leave a Comment