Село призрак изчезва мистериозно и после отново се появява. Това селище се намира в Сибир, в Пермския край на Русия. Изследователска експедиция е тръгнала по следите на тайнственото село, съобщи Николай Суботин, директор на Руската уфологическа изследователска станция пред сп. Паранормал.

Според местните жители на областта Мальобка, някои от тях са виждали с очите си мистериозното село. Един от тях е бил изследователят Валерий Якимов, който разказа, че като е бил на 14 години е попаднал със свои приятели случайно там.

Хлапетата решили да попътуват с лодка по реката, която минава през Мальобка. След като изминали двадесетина километра слезли от лодката с идеята да стигнат пеш до село Каменка, разположено наблизо, а оттам да се приберат през гората.

За да си спестят от пътя младежите тръгнали през шубраците и така се отклонили малко от позната им пътека. Скоро те разбрали, че са се загубили след като попаднали в една напълно неизвестна за тях местност. Децата съзрели, че в шубраците има просека, около която дърветата били прекършени и дори изкоренени, все едно през тях е минал ураган. Изведнъж, пред тях изникнали селски къщи. Хлапетата се стреснали, защото те никога не са били чували, че на това място има някакво селище.

Когато младежите решили да разгледат отблизо къщите, те установили, че сградите са напълно пусти, но сякаш са напуснати само преди часове. В една от постройките печката била още топла, а на масата имало прясно сварени картофи. Децата ги изяли и, понеже били капнали от уморителното си приключение, те решили да изчакат стопаните, които да ги насочат в правилната посока към дома, и задрямали.

Изведнъж чули клаксон на камион. Когато се показали, момчетата видели един ЗИЛ, който бил пълен с хора, пътуващи към близко село. Шофьорът разказал, че след като карали по един стар и отдавна не ползван път, внезапно паднала гъста мъгла. Когато тя се вдигнала пред очите им се открила гледка на непозната местност и така камионът се озовал в това странно селце.

Момчетата се натоварили в камиона, който тръгнал из просеките. След няколко километра той излязъл на познатия път и скоро стигнали до Мальобка. Всички били изненадани как разстоянието се стопило с близо 30 км и се озовали само на 5 км от заветната цел – в близост до дома.

Според Николай Суботин този странен случай може да се обясни само с явлението хрономиражи, при които се наблюдават видими образи на селища или исторически събития, отдалечени на голямо разстояние или са се случили назад в миналото. Така може да бъдат видени обекти, които всъщност са съществували преди хиляди години. Учените в момента изучават това явление дали може да се окаже паралелна реалност или портал за преминаване през времето и измеренията.

Изследователите от научната експедиция на област Мальобка споделят, че по време на работата им в региона с часовниците им се случвали странни неща. Стрелките на моменти се въртели много бързо, а друг път те забавяли своето движение. В този регион е бил забелязан и реликтов хуманоид – снежен човек, който според учените е натоварен със задачата да пази този мистериозен свят от нашия.

Когато през февруари 2012 г. Николай Суботин и Валерий Якимов решили да тръгнат на тази тайнствена мисия да търсят селото призрак, те пътували със снегомобил. Така пропътували около 30-ина км, след което попаднали на просеките с изкоренените дървета. Когато стигнали след малко откритото пространство, те установили, че над гората имало необичайно сияние.

Учените са на мнение, че подобни енергийни сфери е възможно да са порталите, които ще свържат нашия свят с другите светове, както и нашето време с други епохи.

източник: chudesa.net

Leave a Comment