Редакторката на Vogue за Австралия – Кристи Клеменс, неочаквано бе уволнена. Последва ответен удар: Клеменс публикува книгата си “The Vogue Factor”, в която се разкриват мръсни тайни на модния бизнес.

Клеменс е била в бранша 25 години и знае много, коментират от www.eg.ru. Книгата й е изпълнена с шокиращи разкази за безумията, които моделите вършат в името на кариерата. Така например много от тях използват диета, която никой разумен човек няма да приеме за нормална. За да имат усещане за ситост и да не припадат от глад, кльощавите модели ядат цигарена хартия.

Случва се дни наред да не хапнат нищо и да поддържат жизнените си функции чрез системи – заради това се налага да влизат в болница. Някои момичета са толкова изтощени от глад, че дори не могат да държат очите си отворени!

Клеменс разказва как на моден форум се случило да прекара три денонощия заедно с известен модел. През цялото време момичето не сложило и троха в устата си!
В модния свят съществува термин “парижка слабост” – това е размерът на момиче-модел, което измъчвало с глад и без това крехкото си тяло. Трябвало да “смъкне” два размера, за да участва в някакво световно шоу.
Светът на моделите познава страшни случаи, при които момичета и млади жени умират от несъвместими с живота промени на тялото. Бразилката Ана Рестън починала при тегло 40 килограма, уругвайският модел Елиана Рамос умряла на 18 години с още по-ниско тегло. Един от най-известните случаи е с Изабел Каро, която в последните дни от живота си била само 28 килограма.

източник: kliuki.bg

Leave a Comment