Мъж нападна с брадва кметицата на Червена вода Свилена Острева и още двама служители на кметството вчера малко след 17 часа, пише днес русенският вестник „Бряг“. Кървавият екшън, който по чудо не завършил с жертви, се разиграл в местността Коцева чешма в землището на селото. Нападателят Цоню Тодоров Стоянов отглеждал повече от 200 животни в двора си в чертите на Червена вода, заради това кметството в селото било затрупани от жалби на съседите му. Тъй като животновъдът отказвал да получи призовките си по доброволен начин, вчера кметицата заедно с двама свидетели – охранителят в кметството Цанко Цанков, и чистачката Минка Гецова, тръгнали за землището на селото, където Цоню обикновено пасял стадото си от кози и овце, пише в. “Бряг”.

„Исках да му връча предупредителното писмо, с което му се дава срок да намали животните си до допустимия по закона брой, затова взех със себе си свидетели”, разказва Свилена Острева.

“Цоню ни пресрещна с брадва в ръка, която носеше, сякаш да се подпира с нея като с бастун. Неочаквано той я вдигна над главата си и ни нападна. Добре че имаше мъж с нас, охранителят се хвърли върху него и го събори на земята, но Цоню започна да го хапе до кръв, разкървави му лицето”, спомня си с ужас кметицата.

При разразилото се меле пострадала и жена, която имала порезна рана на крака, и нахапана – с откъснато месо. Хапана била и самата кметица.

На помощ пристигнал кварталният полицай на селото. Внезапно върху него се нахвърлила сестрата на Цоню, която държала нож в ръка и крещяла: “Махни се бе!”

Нападателят и сестра му са отведени в полицията в Русе за даване на показания и изясняване на случая.

източник: blitz.bg

Leave a Comment