Скандалният бизнесмен от Бургас Ивайло Зартов си отряза един от пръстите на ръката пред камера и разпрати видеозаписа до медиите.

„24 часа“ също го получи на електронната си поща.

Зартов, който бе осъден за присвояване на суми в особено големи размери от руско-българската фирма „Инглиш вилидж“, заявява, че присъдата му е несправедлива и действията му са знак на протест.

Той бе обвинен за присвояване на 3 110 036 лева и за безстопанствено отношение по опазване на фирменото имущество.

Преди дни Зартов обяви във фейсбук, че ще реже публично пръстите на ръката си, докато не бъде чут, а „24 часа“ публикува коментар за психическото състояние на българина, провокиран от намеренията на бизнесмена.

Във видеото Зартов обяснява, че банята му се е оказала тясна, за да отреже пръста си и заради това се е преместил в кухнята.

По време на записа той комуникира със свой приятел, който стои зад камерата.

„Тежко е да видиш, че някой се самозапалва. Но още по-тежко и ужасно е това, което правят шайката разбойници, откраднали държавата.

Ивайло Зартов

Още по-тежко, по-страшно е и…. запалването. Сам човек да се запали е ужасен акт, който наистина разбива сърцата ни, разбива душите ни, но е странно, че въпреки че знаем къде са ни проблемите, а това е корупцията…

А нищетата и мизерията са следствие на корупцията. Въпреки това няма все още силна съпротива срещу „геноцида“.

Въпреки 20-годишния „геноцид“ българите все още сме зомбирани на партии, на етнически и всякакъв друг принцип. И не обръщаме внимание на главните виновници за бедите ни. Знам че протестите станаха много и никой вече не обръща внимание на протестите и различните им форми“, коментира бившият управител на незавършеното вилно селище край село Димчево.

„Вече дори на самозапалванията на хората не се обръща внимание. Знам, че това, което аз сега ще направя, сега за да подсиля думите си, също ще отшуми, но това за мен е един начин да подсиля думите си.

И сега ще стана, ще отида до банята и собственоръчно ще отрежа един мой пръст. Това го правя собственоръчно, без въздействието на алкохол, психотропни вещества. Поради тази причина съм решил да отрежа пръст“, заявява Зартов.

Зартов твърди, че няма да спре дотук и ще продължи да реже пръстите си – всеки ден по един.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment