Георги Миланов от „Литекс“ е най-добрият футболист на България за 2012 година.

Втори в 52-ото издание на класацията остана защитникът на „Партизан“ Иван Иванов, а на трето място – играчът на „ПСВ Айндховен“ Станислав Манолев.

Миланов подобри рекорда за най-млад носител на приза, досега държан от Димитър Бербатов.

Церемонията „Футболист на годината“ се проведе в един от столичните молове, а сред гостите бе и спортният министър Свилен Нейков, представители на БФС начело с Борислав Михайлов, много футболисти и ветерани.

20-годишният Миланов получи отличието от Борислав Михайлов. Миланов се обърна към треньора си Христо Стоичков, за да излезе при него на сцената.

Отличие получи и Стилиян Петров. Призът бе обявен от Весела Лечева – организатор на церемонията. Наградата от негово име взе членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов.

Националният селекционер Любослав Пенев бе отличен за най-голям принос за развитието на футбола. Наставникът на „трикольорите“ обаче не присъства на „Футболист на годината“. От негово име на сцената излезе асистентът му Радослав Здравков.

„Искам да изразя съжалението на Любослав Пенев, че не може да присъства на церемонията. Благодарен е на всички“, заяви той.

Наградата за най-красив гол по българските терени за 2012 година бе връчена на Давид Каядо от „Берое“ за попадение в мач срещу „Литекс“.

Младият вратар Стефано Кунчев заслужи адмирации с разкритията преди месеци за „черното тото“, когато разказа, че са му били предлагани пари, за да допусне голове в мач на младежките ни национали с Австрия.

Откритие на 2012 година е Антонио Вутов от „Левски“.

източник: 24chasa.bg

Leave a Comment