Американският Институт за правна реформа създава Класация на безумните съдебни процеси. Тези невъзможно смешни и безсмислени дела се водят заради твърде идиотските съдебни искове. Специалистите от Института за правна реформа се ангажирват да направят нужните действия за  промени в съответните закони.

Мъж, който под влияние на наркотици блъска с автомобила си трима души и те умират е осъден на 20 години затвор, след като се признава за виновен в непредумишлено убийство. В момента същият този човек е завел дело срещу семействата на невинните си жертви за компенсиране на емоционалните поражения, които са му нанесли.

Един тринадесет годишен младеж е осъден от жена, задето по време на игра топката я е ударила в лицето. По думите на момчето, той още тогава се е втурнал към нея да пита дали всичко е наред и тя отвърнала, че няма проблеми. Бейзболният играч трябва да заплати 150 0001 долара за разходите, които “пострадалата” е направила за медицински процедури и допълнителна сума за обезщетение, която е в процес на уточнение.

Запалена фенка на NFL-отбора Dallas Cowboys, завежда дело срещу отбора за това, че е изгорила задните си части като е седнала на нагорещена пейка, чакайки да започне мача през август 2010 година. Жената е получила трета степен изгаряния, като седнала на боядисаната в черно пейка при температура на въздуха от 38 градуса по Целзий. Госпожата настоява, че в близост до пейката трябва да бъде поставен предупредителен знак за нагорещена повърхност, а не да се очаква потърпевшите да се досетят сами, че може да се опарят.

Нагъл затворник от Мичиган, САЩ, обвинява служителите на затвора, че имат вина за заболяванията на венците му. Според неговите твърдения той е изгубил един от зъбите си през 2006 година, тъй като от затвора не му предоставили четка и паста за зъби. Смешното в случая е, че когато влязъл в затвора въпросния господин имал само пет останали зъба.

Собственик на ресторант в Калифорния е осъден, тъй като не предлагал паркинг пред ресторанта си и по този начин подлага на дискриминация хората с увреждания, които имат право на специализирани места за паркиране на всеки паркинг.

Срещу пивоварите Anheuser-Busch се води съдебно дело във федералния съд в Тексас, тъй като бутилките на бирата им е с много дълго гърло, което провокира подпийналите хорица да го използват за побой в пиянските си скандали.

Един доста изобретателен мъж от Колорадо успява да спечели процес за 7.2 милиона долара. Той завел дела и осъдил различни производители на храни, тъй като направил абсурдното твърдение, че миризмата от изпуканите в микровълновата печка пуканки  е увредила непоправимо дихателната му система, а на опаковката нямало предупреждение за евентуална вреда на храната.

Напористи родители от Редууд Сити , Калифорния съдят училището на синчето си, защото учителят го изхвърлил от час за напреднали по английски и последвало изхвърляне от учебното заведение. Хлапакът си позволил по време на тест да препише от учебника, а според правилника на даскалото подобно провинение се наказва точно с изключване от училище.

източник: pravda.bg

Leave a Comment