Тайнството на сънищата вече е разгадано и те могат да бъдат контролирани като спазвате няколко простички стъпки

Всеки човек на планетата сънува. Въпреки че някой от вас ще се опита да ни опровергае като заяви, че той никога не сънува, всъщност всяка нощ ние сънуваме от 3 до 7 сънища.

Просто много бързо ги забравяме. Но тайнството на съня вече е разгадано и сънищата могат да бъдат контролирани с няколко простички стъпки. Това съобщи сп. „Обекти”, което се позова на ASAP Science, цитирана от novini.bg.

Учените препоръчват първата стъпка по пътя на контрол над сънищата ни да бъде записването им в дневник. Споменът за това, което сте сънували, го запишете всеки път щом се събудите. Възможно е да не си спомняте нищо от съня, но това не е толкова страшно. Просто отбележете и този факт.

Втората важна стъпка по контрола над сънищата и разгадаването на тяхната мистика е проверката – да прочетете едно изречение, да преброявате пръстите на ръцете ви или поглеждането на това, което показва часовника – всичко това може да се обърка в съня ви.

Така например, ако погледнете часовника си, после се загледате настрани и отново върнете погледа си върху часа, ще установите, че насън, при повторния поглед, часовникът ще показва нещо коренно различно.

Учените са категорични, че ако правите подобни проверки в будно състояние, то ще започнете на подсъзнателно ниво да ги правите и насън. И когато забележите, че нещо не е наред, вие ще осъзнаете, че сънувате.

източик: chudesa.net

Leave a Comment