Алексей Петров беше извикан в ГДБОП, за да даде информация по повод на отвличането на дъщерята на Евелин Банев (Брендо) – Лара, предаде БТА.

Пред журналисти Петров каза, че разполага с информация за похищението на момичето и за стрелбата срещу Златомир Иванов -Баретата, но е казал на хората, които са го поканили днес, че ще я предостави само пред екип от прокурори.

По думите му той е настоял за такъв екип, тъй като върху тях по-трудно ще се осъществи натиск и ще се постигне манипулация.

Петров добави, че зад отвличането на Лара със сигурност стои българска престъпна група. Той посочи, че е започнал собствено разследване, след като бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е замесил името му в стрелбата срещу Златомир Иванов.

Алексей Петров заяви, че по негово мнение и в двата случая – стрелбата срещу Иванов и отвличането, „по някакъв странен начин може да има връзка с висши държавни служители“.

Информацията, с която разполагал, обяснявала версията за мълчанието на Евелин Банев пред съда и евентуалната причина за стрелбата срещу Иванов, добави той.

По отношение на състоянието на момичето Петров заяви, че начинът, по който се развиват нещата, трябва да мотивира похитителите да я освободят. Той каза още, че е срещнал разбиране днес в ГДБОП и очаква всеки момент да бъде привикан отново за разпит.

Вчера Алексей Петров заяви, че знае не малко за случая с отвлечената дъщеря Евелин Банев-Брендо – Лара  и би могъл да бъде полезен.

Той каза още, че събира данни „навсякъде, където е замесено името му”, а Цветанов умишлено е отклонил вниманието към него по случая със Златко Баретата, който бе прострелян пред Съдебната палата, за да прикрие истинските извършители.

Източник: Dnes.bg

Leave a Comment